Blog

jesenné obliekanie detí

JESENNÉ OBLIEKANIE DETÍ: BLESKOVÝ MANUÁL

Ranné mrazy, slnečné poludnia a zradné večery sú doslova baštou pre nepríjemné vírusové ochorenia. Aby ste príchodom nového ročného obdobia nemuseli bojovať s detským kašľom a soplíkmi, pripravili sme pre vás bleskový manuál, vďaka ktorému zvládnete jesenné obliekanie detí na výbornú.

Čítať viac
Ako tráviť leto s deťmi

Leto s deťmi: Tipy na rôznorodé aktivity.

Plynie nám bezstarostný prázdninový čas a je preto prirodzené, že všetci chceme vypnúť i načerpať nové sily v kruhu najbližších. Rodinnú idylku ako z magazínu však šmahom čarovného prútika môže narušiť nielen počasie, ale aj neuspokojené detské túžby. Len málo z nás má doma deti, ktoré vedia obsedieť pri stole či sa samé zabaviť. Preto, ak nepatríte k fanúšikom tabletov, prezradíme Vám pár trikov ako tráviť leto s deťmi tak, že večer padnú vyčerpané do postele s radostným úsmevom na tvári.

Čítať viac
ČO POBALIŤ DEŤOM K VODE

ČO VŠETKO POBALIŤ DEŤOM K VODE?

„Mama, poďme už!!!“, ozývajú sa vaši malí nedočkavci z každého kúta a vy v snahe uspokojiť ich potreby expresnou rýchlosťou hádžete do tašky všetko, čo vám príde pod ruku. Nasadnete do auta a na mieste činu zistíte, že polovicu vecí deťom k vode ste zabudli doma. Ak sa aj vám podobný scenár stáva často, tak pri balení prázdninovej tašky k vode by ste mali byť viac obozretná. Slnko, teplo, morská soľ či chlór totiž vedia drobcov potešiť, ale s nesprávnym baliacim zoznamom i pekne potrápiť. Pripravili sme preto sumár toho najdôležitejšieho, čo by vaša letná taška k vode mala obsahovať.

Čítať viac
Ochrana detí pred slnkom Slnecne okuliare KiETLAOchrana detí pred slnkom Slnecne okuliare KiETLA

5 tipov na vhodnú ochranu detí pred slnkom

Slnečných dní máme čoraz viac a slniečko začína byť stále silnejšie. Aj keď sa nám to nezdá, jarné lúče vedia najviac uškodiť nielen detskej pokožke. Ste nachystaní na leto? Máme pre vás pár tipov, ako byť dostatočne pripravení a chrániť našich najmenších hlavne počas nadchádzajúceho leta. Aká je vhodná ochrana detí pred slnkom? Pozrite našich 5 tipov.

Čítať viac
cvičenie v tehotenstve, je bezpečné

Viete, ktoré cvičenie je v tehotenstve bezpečné?

V súvislosti s cvičením počas tehotenstva majú mamičky, ale často aj ich blízki mnoho otázok či obáv.  Fyzické cvičenie ako telesná aktivita, ktorá zlepšuje alebo udržiava fyzickú kondíciu, celkové zdravie a pohodu mamičky je tak pre ňu ako aj jej očakávané bábätko určite prospešné. Ktoré tehotné ženy by sa však mali cvičenia úplne vzdať? Aký bezpečný cvičebný plán zvoliť? A akým cvikom sa radšej vyhnúť?

Čítať viac
Kedy s bábätkom do bazéna?

Kedy môžem zobrať bábätko do bazéna? Spýtali sme sa pediatra

Je tu obdobie letných dovoleniek a horúcich dní.  Baby Box sa mnohým pýta vymeniť za kúpanie v bazéne s bábätkom. Je to pre nás určite skvelá zábava a osvieženie. Veľa mamičiek isto potvrdí, že sa ich deti v bazénoch dobre vyšantia a zvyknú si tak rýchlejšie na vodu okolo nich. Aké sú však odporúčania pre kúpanie sa s bábätkami? Sú pre ne bazény bezpečné?

Čítať viac
Letná dovolenka s bábätkom – Naše tipy čo si zbaliť do kufra

Letná dovolenka s bábätkom – tipy čo si zbaliť do kufra

Rodinná dovolenka s malým bábätkom môže byť celkom výzvou. Predovšetkým bábätká potrebujú veľa vecí, na ktoré nesmieme zabudnúť. Je to až neuveriteľné, že práve pre najmenších členov rodiny potrebujeme vyčleniť najväčšiu časť kufra.

Okrem vecí každodennej potreby, ktoré máme pripravené v prebaľovacej taške, budú bábätká potrebovať aj extra oblečenie, viac plienok, fliaš, liekov (len pre prípad), hračiek a všetkého, čo potrebujú na nočné spanie.

Čítať viac
Môžeme láskou rozmaznať dieťa

Môžeme rozmaznať dieťa láskou?

„Ani to dieťa nepoložíš?“

„Nebojíš sa, že ho takto rozmaznáš?“

„Nauč ho samostatnosti, kým nie je príliš neskoro!“

 

Áno, toto sú časté otázky či komentáre, ktoré mamy dostávajú od svojho okolia. Zvyknú prísť od príbuzných, iných mamín, či dokonca od lekárov. V podstate týmito otázkami  spochybňujú formu starostlivosti o naše dieťa. Ak ste sa v takejto situácii ocitli aj vy, v tomto článku nájdete odpoveď či bolo ich pochybovanie na mieste.

Čítať viac
10. máj Oslávte Deň matiek – Naše tipy na originálne darčeky

Oslávte Deň matiek – Naše tipy na originálne darčeky

Žiadna osoba nie je ako Mama. Vždy sa na ňu môže jej dieťa spoľahnúť, že urobí najlepšiu slepačiu polievku, keď sa necíti dobre, a že bude pri ňom verne stáť  a milovať ho nekonečnou láskou.

Nech je mama super v čomkoľvek, je jasné, že je jedinečná. Na Deň Matiek dajte tej „svojej“ mamine darček, ktorý bude jedinečný ako ona sama. 

 

Čítať viac

Newsletter