ČO VŠETKO POBALIŤ DEŤOM K VODE?

ČO POBALIŤ DEŤOM K VODE

„Mama, poďme už!!!“, ozývajú sa vaši malí nedočkavci z každého kúta a vy v snahe uspokojiť ich potreby expresnou rýchlosťou hádžete do tašky všetko, čo vám príde pod ruku. Nasadnete do auta a na mieste činu zistíte, že polovicu vecí deťom k vode ste zabudli doma. Ak sa aj vám podobný scenár stáva často, tak pri balení prázdninovej tašky k vode by ste mali byť viac obozretná. Slnko, teplo, morská soľ či chlór totiž vedia drobcov potešiť, ale s nesprávnym baliacim zoznamom i pekne potrápiť. Pripravili sme preto sumár toho najdôležitejšieho, čo by vaša letná taška k vode mala obsahovať.

Vhodné plavky a klobúk

Plavky a pokrývka hlavy sú základná letná výbava. Deti však pri výbere správneho kúsku na kúpanie potrebujú plavky s UV ochranou. Tie ich dokážu ochrániť pred slnkom nielen keď sú suché, ale aj mokré. Plavky kietla majú dostatok miesta na plienku, takže perfektne zakryjú plávacie plienky ak ich ešte dieťatko potrebuje. Pre bábätká je vhodné k nohavičkám dokúpiť aj tričká, pretože plavky poskytujú potrebnú ochranu len na zakrytých častiach tela. Čo sa týka starších detí, ktoré už majú vycibrený módny vkus, tak do tašky zabaľte hneď dva exempláre. Niektoré detičky totiž na sebe neznesú mokré plavky a po výjdení z vody trvajú na tom, že sa musia prezliecť. Dvoma kúskami si teda ušetríte nielen nervy, ale aj melodrámu, ktorá by v tomto prípade mohla nastať. No a k plavkám nezabudnite dokombinovať tiež klobúk s UV ochranou, ktorý deti ochráni, aj keď sa vo vode zamočí. Pre malých pedantov potom však majte po ruke i suchú náhradu.

Slnečné okuliare

Slnečné okuliare sú v prípade rodičov malých detí často podceňované, a to napriek tomu, že oftalmológovia ich rezolútne odporúčajú, aj drobcom mladším ako tri roky. Slnečné žiarenie totiž môže nielen spáliť kožu vášho batoľaťa, ale spôsobiť tiež nepríjemné zápaly rohoviek či očných spojiviek. Pri pobyte na horách či vode treba dávať pozor na slnečné lúče, ktoré sa odrážajú od vodnej hladiny, a preto Vaše ratolesti iba samotný klobúčik či šiltovka dostatočne neochráni. Niet preto lepšej investície ako do kvalitných detských slnečných okuliarov s potrebnou UVA, UVB a UVC ochranou, ktorú bez problémov spĺňajú okuliare značky Kietla. Navyše si ich zamilujú aj vzdorovití vytrvalci, pretože sú vyrobené z nerozbitného ohybného rámu s ľahkými tvarovateľnými bočnicami, takže netlačia za uškami.

ČO VŠETKO POBALIŤ DEŤOM K VODE?

zdroj: KiETLA

Kvalitný opaľovací krém

Nie je opaľovací krém ako opaľovací krém. Detská pokožka je citlivá nielen na zloženie samotného krému, ale predovšetkým na silné slnečné žiarenie. Preto vyberajte krém určený výlučne pre deti s obsahom faktoru UVA aj UVB. V našej ponuke tieto vlastnosti skvelo spĺňa opaľovací krém pre deti od spoločnosti WELEDA, ktorý je okrem vysokej SPF ochrany vyrobený iba z prírodných látok, takže sa nemusíte obávať nepríjemnej alergickej reakcie. Navyše je tiež vodeodoľný, čo ocenia najmä malí čľupkovia, pretože začína účinkovať hneď po nanesení na pokožku.

Vhodná podložka a pohodlný uterák

Keď to už malých nezbedníkov prestane vo vode baviť, potrebujú byť okamžite v suchu. Vtedy je na nezaplatenie bambusový uterák  alebo pončo s kapucňou. Sú príjemné na dotyk a deti ich zbožňujú, pretože vďaka skvelej savosti sú rýchlejšie suché, a tak sa môžu okamžite venovať ďalším radovánkam. Na tie bez pochýb zoberte z domu podložku, najlepšie penovú alebo takú, ktorá je vhodná na outdoorové použitie. Tie sú zväčša vodeodolné a za tento super vynález budete pri vode extrémne vďačné, očistíte ich totiž ľahko nielen od vody, ale aj zvyškov jedla a fľakov od krému.

ČO VŠETKO POBALIŤ DEŤOM K VODE?

zdroj: KiETLA

Pitný režim a hry

Pravidelný pitný režim je počas horúcich dní pre deti extrémne dôležitý. Spadajú totiž do rizikovej skupiny a sú viac náchylnejšie k dehydratácií. Do tašky teda zabaľte niekoľko fliaš čistej vody tak, aby mal každý jeden drobec z vašej domácnosti vlastný exemplár, pretože keď sa pije, tak jedine naraz!. Odporúčame fľašu Forest, z ktorej sa bude vášmu drobcovi dobre piť, pretože majú skvelý ergonomický tvar vhodný pre drobné detské ruky. Ak bude Vaše ratolesti lákať hrať sa s fľašou, pre nich môžete radšej zbaliť i nejaké drobné hračky, ako nafukovacie lopty či lopatky a vedierko do piesku.

 

ČO VŠETKO POBALIŤ DEŤOM K VODE?

Rýchly zoznam vecí na výlet s deťmi k vode:

  1. Plavky s UVA a UVB ochranou 2 ks
  2. Klobúčik s UVA a UVB ochranou 2 ks
  3. Kvalitné slnečné okuliare
  4. Uterák s kapucňou
  5. Kvalitný opaľovací krém s vysokým SPF faktorom a UVA a UVB ochranou
  6. Podložka na hranie
  7. Hračky do piesku a vody
  8. Fľaše s vodou
  9. Vlhčené utierky
  10. Hrebeň a gumičky do vlasov
  11. Nejaké malé maškrty – deti pri vode rýchlo vyhladnú
  12. Pre bábätká i klasické plienky na cestu domov
  13. Topánky do vody, v prípade, že idete k jazeru alebo kamienkovú pláž
  14. Balzam na pery s vysokou ochranou
  15. Gél na popáleniny a bodnutie hmyzom

Zdieľať článok

Newsletter