Baby shower – 5 tipov ako vystrojiť skvelú oslavu nového života

Baby shower

Určite sa zhodneme, že na Slovensku máme mnoho krásnych tradícií, ktoré si tu pestujeme a odovzdávame z generácie na generáciu. No občas je zábavné si niektoré tradície prevziať. Ako napríklad využiť 14. február na romantický „valentínsky“ víkend s partnerom niekde v prírode, alebo si užiť zábavu na halloweenskej party. Medzi tieto „fun“ tradície, ktoré sa začali už aj v našich zemepisných šírkach objavovať sú určite aj tzv. „baby shower“ oslavy pre budúce mamičky.

Aký skvelý nápad ako sa stretnúť s rodinou a priateľkami a vymeniť si nielen darčeky pre budúceho potomka, ale aj cenné rady ako sa o neho či o ňu čo najlepšie postarať! Dnes sú trendy tématické baby shower oslavy, na ktorých budúca mamička prezradí pohlavie svojho dieťatka, alebo využije túto príležitosť na zábavné súťaže, ako napríklad prebaľovanie bábätka/bábiky naslepo, prípadne tombolu.

 

Či už teda budete plánovať baby shower oslavu pre seba či niekoho blízkeho, tu sme pre vás spísali pár dôležitých tipov ako na to ?

  1. Termín

Plánujte v čase, keď už budúcej mamičke nehrozia žiadne zdravotné komplikácie, resp. ich riziko je čo najmenšie. To znamená najlepšie šesť až osem týždňov pred plánovaným termínom pôrodu. To je obdobie, kedy sa ešte „negúľa“ a je vysoká šanca, že si svoju oslavu užije naplno. Pošlite včas pozvánky s uvedením miesta, dátumu a času.

  1. Darčeky

Názov tejto tradície „baby shower“ súvisí s tým, že absolútnou súčasťou oslavy je obsypávanie, tzv. „showering“ budúcej mamičky darčekmi. Darčeky sú smerované na dieťatko, ale určite sa oslávenkyňa poteší, ak budete myslieť aj na ňu. ? Už aj u nás začína byť zvykom riadiť sa pri výbere darčekov prianím budúcich rodičov. To znamená, že sa pozvaní hostia spoločne vyzbierajú na jeden väčší dar, napr. kočík či kolísku. Alebo čerpajú nápady a inšpirácie zo zoznamu, ktorý im mamička poskytne. Ak však žiaden nie je k dispozícii, kliknite na tento link a inšpirujte sa našimi návrhmi!

  1. Zábava

Je tooooľko možností, ako sa pri tejto príležitosti s kamarátkami a rodinou zabaviť! Ak ešte nie je jasné pohlavie dieťatka, alebo sa gynekológ rozhodol zmeniť záver svojej lekárskej správy z pohlavia ženského na mužské či naopak, využite to! Inšpiráciou vám môže byť americká herečka Kate Hudson. Tá na svojej sociálnej sieti odhalila pohlavie svojho tretieho potomka tak, že pred kamerami prepichla balón, z ktorého vzápätí vyleteli ružové konfety. (Balóny gender reveal môžete kúpiť napríklad tu: https://www.partyspirit.sk/novinky/balony-gender-reveal/ ).

Ďalšou možnosťou je tombola – ponúknite prítomným hosťom  zakúpenie lístka, ktorý ich zapojí do tomboly, v ktorej môžu niečo vyhrať. Napr. časovo neobmedzenú permanentku na nočný babysitting! ?? Výťažok tomboly poputuje na zakúpenie nejakého užitočného darčeka pre mamičku a dieťatko, skvelý tip nájdete tu: https://www.slovakbabybox.sk/produkt/

Určite si nenechajte ujsť príležitosť zozbierať lístky, na ktoré vám hostia napíšu svoju „top radu“, keď sa bábätko narodí, alebo vyjadria pre neho svoje želanie. Tieto rady či želania môžu poslúžiť ako skvelá zábava za osemnásť rokov, keď bude „bábätko“ oslavovať svoju dospelosť ?

Občerstvenie na baby shower

Občerstvenie na baby shower

  1. Jedlo a torta

Na baby shower oslavu existuje nespočetne veľa sladkých či slaných inšpirácií na internete. Aj to ako pretaviť túto tému do niečoho chutného a pre budúcu mamičku bezpečného. Skvelé ružové či modré muffiny, torty s bocianmi či z melóna vystrúhané kočíky s melónovým malým bábätkom vo vnútri!

  1. Niečo na pamiatku

Ak chcete, aby si hostia vašu baby shower oslavu navždy zapamätali, poverte niekoho fotením. Online foto kniha či len pohľadnica s jednou spoločnou fotkou určite splní tento účel! A za pár rokov môže vaše dieťatko vidieť koľko ľudí malo radosť z jeho príchodu na tento svet. Ako píšeme v úvode…táto oslava je určite hodná prevzatia aj medzi slovenské mamičky ? Tak si ju užite!

 

#BabyShower #SlovakBabyBox #Party #Oslava #Tehulky #Babatko #BuducaMamicka

Zdieľať článok

Newsletter