Milé mamičky, zjednodušme si Vianoce (a užime si ich) konečne!

Užime si Vianoce

Pamätáte si, keď sme boli deti, Vianoce boli pre nás najkrajším sviatkom roka a želali sme si, aby nikdy neskončili. Toto sa akosi zmení, keď sa staneme matkami. Keď sa nepoddáme tlaku obchodných reťazcov, a nezačneme prípravy už v septembri, niekedy koncom novembra si začneme naplno uvedomovať, že sú tu. Sviatky pokoja a.k.a. dni neustáleho naháňania sa.

Pre maminy je toto náročný čas organizovania seba i celej rodiny…okrem varenia, pečenia, dekorovania, upratovania, nakupovania a balenia darčekov chceme ešte schudnúť, nájsť tajný recept na najlepší zemiakový šalát a kúpiť kapra, ktorý bol v bývalom živote mačka…takže bude mať sedem životov a prežije do 24.ho „neškodné“ hry vo vani s našimi potomkami.

Jednoduché, nie? ? Stále však milujeme tento čas  romantických rozprávok, usmiatych detských tvárí a čo si budeme klamať, prejedania sa. ? Aj keď občas si želáme prežiť Vianoce ako Kevin. V prázdnom dome (ale bez tarantuly) alebo v plnom meste (a s cudzou kreditkou) ?

užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

 

A aby sme vám tieto predvianočné dni pomohli prežiť vo väčšej pohode, dali sme dokopy pár tipov, ako si ich viac užiť. Veríte na kúzla? Už nie?? Tak je na čase s tým niečo urobiť! Tu sú naše kúzelné tipy:

  1. Zadovážte si vianočný pulóver…

…alebo aj dva. Nalaďte seba i svoje okolie vianočnou atmosférou. Ak nechcete investovať do šiat, poslúžia aj náušnice v tvare sobov. My ženy sa cítime dobre, keď máme príležitosť sa „nahodiť“ do sviatočných šiat. Tak prečo nezačať už 1.12.? Každý deň môžete prostredníctvom nejakej vianočnej maličkosti naladiť svoje okolie doma i v práci na vianočnú nôtu. Uvidíte, kúzlo sa rýchlo rozšíri do okolia.

užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

 

  1. Nezabudnite, že Vianoce sú jedna veľká PARTY

Nielen firemná, ale predovšetkým rodinná. Uistite sa, že vaša rodina si tento vianočný čas naozaj užíva. Napríklad hrajte každý večer spoločenské hry. Pustite si pritom vianočnú hudbu a s vareným vínkom v hrnčeku sa pustite do Človeče. A deťom do rovnakých hrnčekov navarte čaj s klinčekmi, nech vedia, že tento čas je naozaj o výnimočnosti a užijú si s vami vôňu Vianoc.

užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

  1. Zabudnite na gýčovo dokonalé sviatky

Je to klamstvo, ktoré vyzerá dokonale len v televízii. Všetci sa vidíme pred krbom a s úsmevmi na tvári. No častokrát ten zhon a časový stres z honby po dokonalosti so sebou prinesú skôr vrásky ako úsmevy. Nenaháňajte sa za niečím, čo neexistuje. Nikde. Vy ste autentická rodina a v takých je miesto aj na presolený šalát a prikyslú kapustnicu. Nestihli ste umyť okná či vytepovať koberce. Nezabudnite, že Ježiš sa narodil v maštali.    ?

užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

 

  1. Darčeky

Konečne je tu čas roka, kedy staršie deti veľmi dobre reagujú na rodičovské „vypaľovanie“ v duchu: ak si neupraceš, nedostaneš nový telefón, počítač, iPad…poníka ??                                            S darčekmi u menších detí je to náročnejšie… Ak sa vám už konečne podarilo zistiť, čo má váš drobec na mysli, keď v liste Ježiškovi spomína modré kocky, ste takmer v cieli! Pomáhajte si internetom. Nakupovať darčeky online šetrí čas a stresy. Len parkovanie v obchodnom centre vám zaberie kopec času. Tlačenie medzi davmi ľudí v obchodoch, pri pokladniach…uznajte, že tieto premrhané hodiny lepšie strávite doma s rodinou.

užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

  1. Duch Vianoc

Ak chcete, aby vaše deti verili na kúzlo Vianoc, musíte byť tak trochu aj kúzelníčka. A vykúzliť im nielen darčeky pod stromčekom v čase, keď všetci spoločne večeriate a jeden z rodičov si potrebuje „len odskočiť“ (a okrem spláchnutia toalety aj presunúť darčeky zo skrine pod stromček). Kúzlu Vianoc veríme, keď veríme ich podstate. Či už ste veriaca rodina, alebo uznávate Vianoce, lebo sa jedná o rodinnú tradíciu, uistite sa, že vaše deti pochopili, že Vianoce sú viac ako stromček v obývačke a kapor vo vani. Jedna mamina pripravila svojej trojročnej dcérke darček, do ktorého zabalila vždy jednu postavu z Betlehemu. Toto opakovala niekoľko dní za sebou pred Štedrým večerom. Dievčatko si tak postupne každý večer vytváralo svoj vlastný Betlehem. Aj toto je tip, ako aj malým deťom predstaviť ducha Vianoc.

Užime si Vianoce

zdroj: www.giphy.com

Ak máte aj vy osvedčené tipy ako si Vianoce čo najviac užiť, napíšte nám o nich! Podeľte sa o svoje kúzla! ??

A ak budete zdieľať tento článok, kúpim vám poníka. ?????

#Vianoce #SlovakBabyBox #Party #Babatko #BuducaMamicka #SviatkyPokoja #SviatkyStresu #Kúzlo #MamaKúzelníčka #Betlehem #DuchVianoc #Tradície

Zdieľať článok

Newsletter