JESENNÉ OBLIEKANIE DETÍ: BLESKOVÝ MANUÁL

jesenné obliekanie detí

Ranné mrazy, slnečné poludnia a zradné večery sú doslova baštou pre nepríjemné vírusové ochorenia. Aby ste príchodom nového ročného obdobia nemuseli bojovať s detským kašľom a soplíkmi, pripravili sme pre vás bleskový manuál, vďaka ktorému zvládnete jesenné obliekanie detí na výbornú.

 

JESENNÉ OBLIEKANIE DETÍ: BLESKOVÝ MANUÁL

  • Studené ruky a nohy nie sú ukazovateľom zimy

Naše mamy a babky majú v hlavách zakorenené, že ukazovateľom toho, či je detičkám zima alebo teplo sú ruky a nohy. Ide však o klam, pretože studené rúčky síce reagujú na vonkajšiu teplotu,  no nemusia hneď znamenať podchladenie bábätka.
Ľudské telo totiž v chladnom prostredí prirodzene udržiava teplo v dôležitejších častiach ako je napríklad hrudný kôš. Je preto vhodnejšie teplotu kontrolovať na zátylku.
Ak ho má vaša dcérka či synček spotený, uberte jednu vrstvu  oblečenia, v opačnom prípade zas ďalšiu vrstvu či deku pridajte.

  • Staré dobré vrstvenie

Vrstvenie je alfou a omegou správneho jesenného obliekania detí. Aj to má však svoje zákonitosti. V našich končinách sa traduje, že deti by mali mať na sebe vždy o jednu vrstvu oblečenia viac ako dospelí. Ide ale len o čiastočne pravdivé tvrdenie. To, koľko vrstiev bude potrebných závisí od toho, čo budú bábätká vonku robiť.
Ak sa budú len voziť v kočíku, je prirodzené, že si nevytvoria vlastné tepelné zásoby vďaka pohybu a preto je jedna vrstva navyše namieste. V prípade, že vám ale doma pobehuje malý huncút, ktorý si potrebuje vonku za každého počasia vybiť baterky, určite vrstvu navyše nedávajte a oblečte ho podobným štýlom ako seba.

Jesenné obliekanie detí

  • Termoregulácia

Termoregulácia je schopnosť nášho tela udržať si stálu telesnú teplotu v určitom rozmedzí. Bábätka túto vlastnosť získavajú počas prvých šiestich mesiacov života a dovtedy sa o ich teplotnú rovnováhu musia starať mamy. Inak im hrozí prehriatie či podchladenie. Aby ste sa nemuseli neustále strachovať či je vaše dieťatko vo vrtošivom jesennom období vhodne oblečené, investujte do fusaku s termoregulačnými schopnosťami.

Skvelou voľbou je napríklad fusak s termoregulačným materiálom Outlast – Little Angel DE LUXE , ktorý viete prispôsobiť rastúcemu bábätku. Viete s ním bez problémov fungovať nepretržite od októbra do apríla. V prípade, že s vaším novým prírastkom sa vo väčšej miere prepravujete autom, tak určite investujte aj do praktického autofusaku MAZLÍK s identickými termoregulačnými vlastnosťami.

jesenné obliekanie detí

  • Výber vhodných materiálov

Pri výbere základných kúskov pre malých drobcov prihliadajte aj na vhodné materiály. Detská pokožka je citlivá na akýkoľvek vonkajší podnet a umelé tkaniny alebo drsné pleteniny v tomto smere vedia narobiť peknú šarapatu. Voľte preto radšej sto percentné prírodné materiály ako bavlnu či bambus.
Aktuálnou vychytávkou sú v tomto smere štýlové pletené kamašle, ktoré sú nielen trendovou záležitosťou s retro nádychom, ale aj praktickým kúskom, pretože ak sa nožičky vášho drobčeka prepotia alebo zamočia, nemusíte hneď meniť celé pančušky, stačia iba suché ponožky.

Jesenné obliekanie detí

 

  • Nezabúdajte chrániť hlavu a krk

Kvalitná čiapka, ktorá nepadá a zakryje hlavu i uši je jedným z ďalších must have kúskov detskej výbavy. Cez hlavu uniká z tela až tretina tepla a preto by ste výber jej vhodnej pokrývky nemali podceniť. V tomto prípade však voľte skôr tenšie bavlnené čiapky ako hrubé pletené, ktoré majú zmysel len v mrazivom počasí.

Detičky ležiace v kočíku sa totiž v príliš teplej čiapke ľahko spotia a mokrá hlava je predzvesťou zdravotných problémov.  Iné to nie je ani v prípade pobehujúcich šibalov. Okrem toho by ste podceniť nemali ani ochranu krku. Praktickou voľbou sú v tomto prípade príjemné tunely. Tie ochránia citlivé hrdielka detičiek pri akýchkoľvek jesenných vrtochoch. Veríme, že teraz už bude pre Vás jesenné obliekanie detí hračka!

Jesenné obliekanie detí

Zdieľať článok

Newsletter