Leto s deťmi: Tipy na rôznorodé aktivity.

Ako tráviť leto s deťmi

Plynie nám bezstarostný prázdninový čas a je preto prirodzené, že všetci chceme vypnúť i načerpať nové sily v kruhu najbližších. Rodinnú idylku ako z magazínu však šmahom čarovného prútika môže narušiť nielen počasie, ale aj neuspokojené detské túžby. Len málo z nás má doma deti, ktoré vedia obsedieť pri stole či sa samé zabaviť. Preto, ak nepatríte k fanúšikom tabletov, prezradíme Vám pár trikov ako tráviť leto s deťmi tak, že večer padnú vyčerpané do postele s radostným úsmevom na tvári.

Leto a dážď: Top interiérové aktivity

 

Dážď je strašiakom každého rodiča. Deti potrebujú pohyb a ohraničené prostredie ich vie pekne rozhádzať. Aby ste preto neprišli o posledné kvapky Vašej trpezlivosti, skúste ich počas letných upršaných dní zabaviť starými osvedčenými spôsobmi:

 

  • Hra na varenie

 

Už batoľatá milujú vodu, handry, metly, vedrá či kuchynský riad. Na hru môžete použiť aj detský silikónový riad Mushie, či umelé mištičky so špongiami a trochou vody, ktorá  neurobí v interiéri veľké škody a vie detské rúčky zamestnať aj na niekoľko desiatok minút. Kým budete variť obed, môže sa Vaša ratolesť hrať vo svojej  drevenej kuchynke Bistro Kids Concept.

Silikónový riad Mushie pre deti. Farebné prestieranie pre deti. Silikónový detský riad.

Silikónový riad Mushie pre deti. Farebné prestieranie pre deti. Silikónový detský riad.

  • Postavte si bunker

 

Bunker vás prenesie spolu s malými nezbedníkmi i do Vašich detských čias. Deti milujú stavanie skrýše a ešte viac sa im táto aktivita bude páčiť, ak im s tým  pomôžete. Pokojne Vám postačia deky a vankúše a môžete sa zahrať, že Váš bunker je zoologická záhrada a rozostaviť si v ňom kartičky so zvieratkami.

  • Plastelína, voskovky a drevené hračky

 

Nie je nič lepšie na pozdvihnutie kognitívnych funkcií Vašich ratolestí, ako stavanie kociek. Drevené kocky Little Dutch sú vhodné už pre menšie deti, ktorým môžete ukázať ako sa menia na hrady, či mrakodrapy.

Drevené stavebné kocky v tube. Drevené hračky pre deti Little Dutch.

Drevené stavebné kocky v tube. Drevené hračky pre deti Little Dutch.

Voskovky sú nestarnúca klasika. Jednou z mnoha možností je tajomné odkrývanie obrázkov. Na papier si napíšete bielou voskovkou Silky washable crayons čísla, alebo anglické názvy farieb a premaľujete ich vodovými farbami. Spolu tak budete objavovať, čo sa Vám na papieri objaví. Deti túto aktivitu milujú.

Pre (nielen) menšie detičky je výbornou aktivitou hra s plastelínou. Okrem zlepšovania kreativity a predstavivosti, je skvelou pomôckou na rozvíjanie jemnej motoriky. Manipulácia s plastelínou deti natoľko motivuje, že sa vedia zahrať takouto formou aj dlhší čas. Zahrať sa môžu napríklad na kuchárov, vytvoriť si zvieratkové postavičky, alebo si vytvoriť farebnú abecedu. Navyše je naša Plastelína eko vyrobená z prírodných materiálov.

 

Hurá voda a rodinná olympiáda

 

Hurá slnko svieti, tak šup do vody. No len aby to Vaše poklady vo vode bavilo dlhšie ako 30 sekúnd a nezačali vonku po pár minútach zívať od nudy, potrebujete plán. Najlepšie taký, ktorý malých nezbedníkov zamestná natoľko, že si budete môcť na päť minút sadnúť a vychutnať zaslúženú kávu. Preto aj v prípade vonkajších  hier cez leto najlepšie fungujú tieto recepty:

 

  • Hračky do vody

 

Žiadne vodné dobrodružstvo sa nevryje do pamäti tak silno, ako keď uvoľníte uzdu detskej fantázii vďaka vhodne zvoleným hračkám do vody. Do bazéna či k moru Vám bohato postačia vecičky, ktoré bežne používate na kúpanie vo vani.
Vonku dostanú úplne inú príchuť a ak sú Vaše domáce zásoby obmedzené určite neprehliadnite napríklad krhličku Scrunch či skladacie poháriky.

Stohovacia veža Mushie. Hračky do vody. Hračky na pláž.

Stohovacia veža Mushie. Hračky do vody. Hračky na pláž.

  • Rodinná olympiáda

 

Pripraviť sa, pozor, štart! Malých lezúňov zoberte na plecia, väčších posaďte do odrážadiel a urobte si malú domácu olympiádu. Tá môže pokračovať hádzaním lopty čo najďalej a ukončíte ju skákaním cez švihadlo. Víťaz získa sladkú odmenu a rodičia unavené deti s pokojným úsmevom na tvári.

Drevené odrážadlo pre deti Little Dutch.

 

  • Hlina, piesok, kamienky

 

Príroda má na detské rúčky kúzelný účinok. Učí ich, podnecuje jemnú motoriku a v neposlednom rade ide o fascinujúce artikle na objavovanie sveta. Deti sa milujú hrať s hlinou, v pieskovisku či kamienkami. Na upokojenie ich potrieb v tomto smere stačí naozaj málo. Trošku vody, pár Scrunch formičiek, či lopatku s vedierkom.
Aktivity tohto druhu sa nikdy neminú účinku nie len cez leto a my Vám garantujeme, že počas nich si vypijete nielen jeden poctivý letný drink.

Silikónové formičky do piesku Scrunch. Leto a formičky.

Zdieľať článok

Newsletter