Cestujeme s bábätkom: Čo zbaliť na zimnú dovolenku?

Akú zimnú výbavu na dovolenku s dieťatkom

Doma sa tešíte z niekoľkomesačného bábätka a po teplých jesenných dňoch si si nie ste istá, či je vhodné opustiť múry vykúreného domova a risknúť s ním chladné počasie? Nemusíte sa báť, aj s bábätkom si môžete užiť zimné dni. Každé obdobie má pre rodinku s deťmi svoje čaro, a to zimné nie je výnimkou. Prečítajte si naše tipy čo sa vám môže zísť, keď sa balíte na zimnú dovolenku. Všetky sú overené maminami ? Tak poďme na to!

  1. „Presúvatko“

 

Ak sa chystáte tráviť vašu zimnú dovolenku naozaj v zimnej destinácii, musíte počítať so snehom. Na presúvanie s bábätkom vám preto odporúčame kočík, ktorý bude mať veľké kolesá kvôli dobrému manévrovaniu po zasneženom povrchu. V krajinách, kde sa Perinbaba vôbec neotáľa so zhadzovaním bielej pokrývky, výrobcovia kočíkov dokonca vymysleli kolesá s lyžami. Len pre zaujímavosť pripájame link: http://www.polarstroller.com/en/

 

Ak váš kočík zrovna veľké kolesá nemá, nie je dôvod kvôli jednej dovolenke kupovať náhradný. Plán „B“ v tomto prípade sú sánky s fusakom. Tie sa dajú ľahko nájsť v rôznych e-shopoch.  Nuž a máme aj plán „C“ ? v tomto prípade však už dieťatko trochu zaťaží váš chrbát, ale aj tento spôsob presúvania vám môže vyhovovať. Ide o kabát s rozšírením pre bábätko, rovnako dostupný vo viacerých e-shopoch. Môžete si teda zaobstarať detský ergonomický nosič, či šatku na nosenie a aj toto môže byť cesta ako ho previesť zimnou krajinou.

 

  1. Zimné oblečenie

 

Pre menšie bábätko do roka je praktický teplý, nepremokavý overal, ktorý mu zabalí všetky štyri končatiny do teplučkého flísu.  Pre staršie deti, ktoré už chodia po vlastných sú overaly, ktoré majú otvory pre nožičky – počíta sa už, že dieťa  bude mať vlastné teplé a nepremokavé topánočky. Ak cestujete, môže sa vám zísť mať dva takéto overaly, pre prípad, že sa jeden zašpiní alebo príliš premočí. Určite vám pomôže ak už spomínaný overal máte otestovaný v „mokrých“ podmienkach a to predovšetkým u starších detí, ktoré neudržíte v kočíku či fusaku.  To isté platí aj pre extra pár nepremokavých rukavičiek a snehúl. Nechcete preležať s vaším drobcom celú dovolenku v posteli s teplotou. Takže preventívne ho vonku pri guľovaní či stavaní snehuliaka radšej udržujte v suchu tak dlho ako to len pôjde. ?

Na zimnú dovolenku s detmi

Na zimnú dovolenku s deťmi          Zdroj : www.pexels.com

 

  1. Cestovné postieľky, vaničky a iné „potrebnosti“

 

Ak ste ešte s bábätkom necestovali, je potrebné myslieť aj na to, kde ho večer okúpete a uložíte. Väčšina hotelov disponuje detskými ohradenými postieľkami, no vždy je dobré sa uistiť, že ju majú pre vás rezervovanú. Môže sa stať, že práve vami zvolený „baby friendly“ hotel bude mať  v tomto termíne ubytovaných veľa bábätiek.

 

Ak ste si už zakúpili Slovak Baby Box, veľmi praktický a vhodný spôsob ako ho využiť je práve pri cestovaní s vaším bábätkom. Okrem toho, že do krabice môžete pohodlne zbaliť všetko potrebné pre vášho drobčeka, po vybalení vám šikovne poslúži ako postieľka. Slovak Baby Box je vybavený matracom, ktorý je ochránený prateľným obalom a zakúpite si ho aj s bavlnenou plachtičkou.  Určite vám odporúčame vyskúšať toto praktické riešenie 2 v 1 ?

Tu si môžete pozrieť ako hniezdočko Slovak Baby Box-u vyzerá:

http://bit.ly/SlovBBox

 

Pri kúpaní vám určite pomôže nafukovacia vanička, prípadne plastová redukcia do vane.

 

Pre staršie deti je praktické aj kúpacie plastové sedadlo, ktoré môžete použiť tak vo vani ako aj v sprchovacom kúte.

 

Pre vaše dieťatko myslite pri balení aj na jeho obľúbenú hračku do auta, látkového maznáčika na spanie do postieľky, elektronickú pestúnku a teplú deku na prikrytie v aute. A lieky. Pre istotu ? Lebo maminy musia myslieť na všetko ? Bon voyage!

 

#SlovakBabyBox #ZimnáDovolenka #CestovanieSBábätkom #Tipy #Mamina 

 

Deň, keď prichádza nový život, je špeciálny pre celú rodinu a blízkych.

Objavte Slovak Baby Box a buďte prví, kto obdaruje rodičov originálnym darčekom pre ich bábätko.

Kúp si svoj Baby Box teraz 

Kúpiť Baby Box

Zdieľať článok

Newsletter