Letná dovolenka s bábätkom – tipy čo si zbaliť do kufra

Letná dovolenka s bábätkom – Naše tipy čo si zbaliť do kufra

Rodinná dovolenka s malým bábätkom môže byť celkom výzvou. Predovšetkým bábätká potrebujú veľa vecí, na ktoré nesmieme zabudnúť. Je to až neuveriteľné, že práve pre najmenších členov rodiny potrebujeme vyčleniť najväčšiu časť kufra.

Okrem vecí každodennej potreby, ktoré máme pripravené v prebaľovacej taške, budú bábätká potrebovať aj extra oblečenie, viac plienok, fliaš, liekov (len pre prípad), hračiek a všetkého, čo potrebujú na nočné spanie.

 

Presnejší zoznam toho, čo budete potrebovať, bude závisieť od toho, ako cestujete, kde budete bývať a ako dlho budete preč. Návšteva príbuzných (a prístup k ich práčke) bude znamenať trochu odlišný zoznam potrebných vecí ako pobyt v odľahlom prímorskom letovisku.

Dobrou správou je, že takmer všade nájdeme supermarket, kde si môžete doplniť zásoby povedzme plienok či dojčenskej vody.

Tu je pár našich tipov na veci, ktoré vám odporúčame mať zabalené v batožine:

 

Letná dovolenka s bábätkom – Naše tipy čo si zbaliť do kufra

Zdroj: www.pexels.com

 

 

Prebaľovacie tašky

V mamičkovskej verzii „dámskej kabelky“ sú plienky absolútnou samozrejmosťou. Okrem nej sa nám však do nej zmestí kadečo, no pri cestovaní lietadlom nezabudnite jej obsah pre istotu skontrolovať, aby ste predišli tomu, že vás s ním nepustia do lietadla. Veľmi praktické a čoraz viac populárne sú batohy na prebaľovanie, ktoré môžu vyzerať aj veľmi chic.

 

 

 

Na čo teda nezabudnúť:

 

 

Plienky: Jednu jednorazovú plienku na každú hodinu očakávaného času cesty plus jednu až dve do rezervy (let sa môže omeškať). Odporúčame pribaliť aj zavinovacie plienky, alebo malé  mušelínové plienky zo 100%-nej mušelínovej bavlny, ktoré by nemali chýbať v žiadnej prebaľovacej taške. Poslúžia aj ako ľahká prikrývka či dečka na uloženie bábätka. Na pláži pri bazéne či pri mori môžu bábätku poskytnúť potrebný tieň. Tiež veľmi dobre nahradia osušky, keďže sú výborne savé.

Vlhčené utierky

Prebaľovacia podložka

Umelá výživa: ak vaše dieťatko už dostáva umelú výživu, majte ju pripravenú v množstve, ktoré mu dávate v priebehu jedného dňa. Ak cestujete za slnkom, odporúčame si do kufra zabaliť aj bezlaktózovú mliečnu formulu, event. ryžovú nemliečnu kašičku. Deti, a zvlášť bábätká niekedy ťažšie znášajú prechod do tepla a môžu sa u nich preto objaviť hnačky. Bezlaktózové mliečne náhrady nemusíte zrovna ľahko nájsť v lekárni či obchode pri vašom hoteli.

Dojčenská voda

Fľaše (minimálne na vodičku) a aspoň dva cumlíky ak ich používate (do kufra odporúčame zbaliť aj kefu na fľaše)

Detská výživa a lyžičky: Ak vaše dieťa už začalo jesť aj tuhú stravu, zabaľte si dennú dávku do svojej príručnej batočiny. Myslite aj na jedno extra jedlo v prípade meškania letu.

Niečo na jednoduchší presun: v našom eshope nájdete elastickú šatku Boba wrap na nosenie bábätka, vhodnú od narodenia.

Prenosný sterilizátor na cumlíky je výborný pomocník, ktorý funguje aj na baterky, či USB napojenie.

Dezinfekčná voda: odporúčame dezinfekčnú vodu Aquaint, ktorá je bezpečná a šetrná k životnému prostrediu. Je ‘prirodzená’, pretože jej jediné zložky sú voda a ‘prírodná kyselina’ (kyselina chlórna HClO), ktorú tvorí ľudské telo pre boj s baktériami.

Obľúbená hračka vášho dieťatka

Podbradníky: Ak vaše dieťa nosí podbradníky, zabaľte si so sebou aspoň dva, prípadne skúste alternatívu jednorazové podbradníky.

Oblečenie: Pri balení do kufra odporúčame použiť vákuové vrecia, ktoré sú skladné a veľmi praktické. Zmenšia vám objem batožiny a tiež vám oblečenie ochránia pred znečistením v prípade, že si v kufri veziete aj niečo tekuté, čo môže pri nie vždy citlivom hádzaní počas letu prasknúť (opaľovacie krémy či šampóny).

Z oblečenia si vyberte také, ktoré bude vhodné aj pre veľmi horúce aj pre chladnejšie dni či noci. Aj počas leta nezabudnite na ľahkú čiapočku na letné večery pri mori, kde je často veterno.

Osuška k moru či do kúpeľne, ktorá vaše dieťatko osuší a zohreje zároveň.

 

Letná dovolenka s bábätkom – Naše tipy čo si zbaliť do kufra

Zdroj: www.pexels.com

Lieky: Občas sa stane, že aj deti, ktoré sú po celý rok zdravé, ochorejú práve tesne pred dovolenkou či počas nej. Uistite sa preto radšej, že budete vedieť „vykryť“ aj takéto situácie. Okrem liekov proti bolesti, horúčke, odporúčame pribaliť aj ušné kvapky, kvapky proti plynatosti, lieky na alergiu, teplomer a opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom.

Ak letíte lietadlom, odporúčame mať po ruke aj vrecko na špinavé plienky či mokré oblečenie.

Baby monitor

 

Letná dovolenka s bábätkom – Naše tipy čo si zbaliť do kufra

Zdroj: www.pexels.com

 

Balenie na letnú dovolenku teda nemusí byť žiadna katastrofa, len je dobré sa na ňu začať pripravovať v predstihu. Odporúčame mať napríklad na chladničke pripravený papierik, na ktorý si postupne zaznačíte všetky potrebné veci.

 

Príjemnú dovolenku milé mamičky!

Zdieľať článok

Newsletter