5 tipov na vhodnú ochranu detí pred slnkom

Ochrana detí pred slnkom Slnecne okuliare KiETLAOchrana detí pred slnkom Slnecne okuliare KiETLA

Slnečných dní máme čoraz viac a slniečko začína byť stále silnejšie. Aj keď sa nám to nezdá, jarné lúče vedia najviac uškodiť nielen detskej pokožke. Ste nachystaní na leto? Máme pre vás pár tipov, ako byť dostatočne pripravení a chrániť našich najmenších hlavne počas nadchádzajúceho leta. Aká je vhodná ochrana detí pred slnkom? Pozrite našich 5 tipov.

 

Detská pokožka sa vyvíja približne do 15 roka života, dovtedy naberá najväčšie množstvo žiarenia.  Nesprávna ochrana kože a očí pred slnkom v detstve má za následok problémy s pokožkou v dospelosti. Ako teda ochrániť naše ratolesti pred nebezpečným slnečným žiarením?

 

  1. Opaľovací krém

Obzvlášť opatrní treba byť pri bábätkách a malých deťoch, ktorých pokožka je najzraniteľnejšia. Detičky do 6 mesiacov by sme vôbec nemali vystavovať slnečnému žiareniu. Ich pokožka je ešte veľmi citlivá a jemná a pobyt na slnku by im mohol uškodiť. Staršie deti chránime vhodným opaľovacím krémom a nevystavujeme slnku v čase najsilnejšieho žiarenia.

UVA žiarenie spôsobuje alergiu na slnko, preto treba vyberať krémy, ktoré dokážu ochrániť pred UVA aj UVB žiarením. Weleda vodeodolný krém na opaľovanie poskytuje okamžitú ochranu aj tej najcitlivejšej pokožke. Minerálne UV filtre vytvoria na pokožke jemný biely film odrážajúci svetlo a ochránia tak citlivú detskú pokožku. A vy aspoň vidíte, kde ste detičky natreli, a či ste nenechali nejaké miesto bez krému.

 

     2. Detské slnečné okuliare

 

Šošovka nie je u maličkých detí dostatočne vyvinutá tak, aby dokázala ochrániť sietnicu pred nežiadúcim slnečným žiarením. Francúzski odborníci vyvinuli špeciálne okuliare pre najmenších s tou najlepšou ochranou. Detské okuliare KiETLA s dôležitým blue blocker filtrom majú odolné polykarbonátové sklá s dostatočnou veľkosťou, aby zatienili celé okolie očí. Sú ohybné a nerozbitné, takže ani malé šikovné pršteky ich nepokazia. Slnečné okuliare v rôznych štýlových dizajnoch sú vyvinuté tak, aby netlačili za uškami, neobsahujú ani žiadne skrutky a pánty, takže sú bezpečné aj pre tie najmenšie detičky.

 

 

  1. Pokrývka hlavy

Malé deti sú náchylnejšie na úpal ako tie staršie. Nezabúdajte preto, ani na pokrývku hlavičky. Ideálne je deti chrániť bavlnenými a priedušnými materiálmi. Obojstranné klobúky francúzskej značky KiETLA vyrobené zo 100% bavlny s certifikátom Oeko-Tex® zaručujú vysokú ochranu pred UV žiarením (UPF 50+). Výrobca myslel aj na ochranu krku, na ktorý pri nanášaní ochranného krému častokrát zabúdame. Strieška klobúčika je na jednej strane širšia a jej otočením zatienite podľa potreby buď krk alebo tvár dieťaťa.

Ochrana detí pred slnkom KiETLA klobucik Panama Pink + plavky

Ochrana detí pred slnkom- oblečenie s UV Zdroj: Kietla France

 

  1. Oblečenie s UV ochranou

Ak ešte nemáte pre svoje detičky tričko s UV ochranou, určite si aspoň jedno zaobstarajte. Oceníte to napríklad na dovolenke pri mori či na horách, alebo aj na záhrade počas slnečných dní. KiETLA tričko je vyrobené z prijemného ľahkého materiálu s ochranou až UPF 50+. Neobsahuje žiadne škodlivé látky, chráni pokožku aj keď je mokré, a tým znižuje používanie opaľovacích krémov. Skvelé pre deti, ktoré neobsedia v tieni na deke a neustále bádajú na brehu. Alebo pre malé vodné živly, ktoré plávanie a prelievanie vodičky v pohárikoch povýšili na najlepšiu zábavu počas celého dňa.

Šortkové a nohavičkové plavky s indexom ochrany UPF 50+ ochránia deti až pred 97% UVB a 95% UVA lúčmi. Zabezpečujú ochranu, aj keď sú mokré, vyrobené bez použitia chemických filtrov. Ľahký a príjemný materiál zabezpečí rýchle schnutie. Ideálne na dovolenky, vhodné aj na plienočku.

Ochrana detí pred slnkom KiETLA klobucik Panama Pink + plavky

Ochrana detí pred slnkom KiETLA tričko Zdroj: www.slovakbabyshop.sk

 

  1. Poncho s kapucňou s UV ochranou

Novinka od britskej značky Tommee Tippee z extra mäkkého a savého materiálu je vhodná na rýchle osušenie dieťaťa. Osuška pončo s kapucňou s ochranným faktorom UV 50+ je odolná voči chlóru a vyrobená z hypoalergénneho mikrovlákna, čo zaručuje, že osuška zostane jemná a šetrná k jemnej detskej pokožke aj po opakovanom praní v práčke. Ideálna voľba k moru na pláž či na kúpanie v bazéne a navyše s milým detským motívom tučniaka, čo určite ocenia aj všetky deti.

ponco tommee tippee

Pončo Tommee Tippee

 

Ochrana detí pred slnkom je mimoriadne dôležitá, s našimi odporúčaniami však budete super pripravení. Ak sa chystáte na dovolenku, určite si prečítajte aj naše tipy, čo zbaliť na dovolenku s bábätkom.

Zdieľať článok

Newsletter