Tipy : Čo obsahuje výbavička pre bábätko?

baby-box

Budúce mamičky si často nevedia dať rady s tým, čo by mala výbava pre ich bábätko obsahovať. Čo naozaj využijú, a čo naopak je už navyše, poľahky sa bez toho zaobídu? Na trhu sú kvantá vecí, ako si správne vybrať? Do Baby Boxu sme pre Vás starostlivo vyberali pomôcky a oblečenie tak, aby lahodili oku, boli praktické a najmä kvalitné. 

Pri výbere vecí sme oslovili takmer 100 mamičiek. Tie nám svojimi tipmi a skúsenosťami pomohli vyskladať výbavičku pre budúce mamičkyStavili sme teda na overené značky, ktoré už svojim menom zaručujú kvalitu a to najmä pri produktoch nápomocných pri starostlivosti o dieťatko. Čo sa týka oblečenia, tu sme vo väčšine prípadov siahli po kvalite z dielne slovenských výrobcov. Ich kolekcie sa snažia spestriť šatník bábätiek a zvolili sme bielu bavlnenú klasiku doplnenú trendy kúskami.

Čo obsahuje výbava Baby Box Klasik?

Rovnako ako ostatné varianty, Baby Box Klasik vo svojom základe obsahuje box/prenosnú postieľku s vrchnákom, kvalitný matrac a 2 kusy plachtičky.

Oblečenie

Oblečenie je vyskladané tak, aby malo bábätko základné kúsky v troch prvých veľkostiach a to 56 (O-1 mesiac), 62 (cca 1-3 mesiace) a 68 (cca 3-6 mesiacov). Dbali sme tiež na  praktickú stránku, aby bolo obliekanie čo najjednoduchšie. A tiež aby sa dali škvrny jednoducho čistiť. Bodyčka a aj overaly sú šité zo 100% certifikovanej bavlny bielej farby.  Pokojne ich teda môžete prať aj na vysokých teplotách a táto neutrálna farba zaručuje možnosť ľubovoľných kombinácií s inými odevmi.

Veľkosť 56

Vo veľkosti 56 nájdete v Boxe overal, dupačkyzavinovacie body, ktoré oceníte najmä kvôli jednoduchosti obliekania. K tomu tiež  čiapočkurukavičky proti poškriabaniu bábätka.

Veľkosť 62

Vo veľkosti 62 je v základnej výbave overal a body s dlhým rukávom doplnené o čiapočku z dielne velmi obľúbenej slovenskej značky Mile. Táto je špeciálne zhotovená v Slovak Baby Box edícií, nepodarí sa Vám ju teda kúpiť inak ako v našom boxe. Bielu klasiku oživujú dva páry farebných retro pančušiek. Tie sú pre túto firmu velmi typické svojimi elastickými trakmi a vrúbkovaným povrchom. Tieto sú vo veľkosti 0-6 mesiacov a zo skúseností vieme, že naozaj vydržia dieťatku aj do obdobia kedy sa plazí, prípadne štvornožkuje.

Veľkosť 68

A nakoniec veľkosť 68, v ktorej sa v Boxe nachádza biele bavlnené body s dlhým rukávom, body s krátkym rukávom, ponožky z materiálu Outlast od Little Angel. A na záver bavlnený podbradník.

Veríme, že sa Vám zapáčia aj bodyčka, ktoré sú potlačené našimi vlastnými návrhmi a nesú značku Slovak Baby Box.

Výbava-pre-bábätko

Výbava pre bábätko

Starostlivosť o bábätko

Okrem oblečenia sa v Slovak Baby Boxe nachádzajú aj praktické pomôcky, na prebaľovanie, kúpanie a kŕmenie bábätka a množstvo ďalších praktických vecí.

Velmi sa tešíme, že vo výbavičke je zastúpená aj Dánska značka s unikátnym dizajnom Done by Deer. Sú to práve ich rozkošné a nanajvýš praktické mušelínové zavinovacie plienky (2ks). Dajú sa využiť hneď niekoľkými spôsobmi- ako zavinovačka pre pocit väčšieho bezpečia bábätka, či ako uteráčik s vynikajúcou savosťou.  Tiež ako ľahká na dotyk príjemná deka, alebo ako clona na kočiarik či vajíčko.

Klasické štvorcové bavlnené plienky sú v Baby Boxe osviežené o výrazné farby a jemnosť bambusového vlákna v podobe balenia 3 kusov Babmusových plienok od spoločnosti Kikko. Určite si ich každá mamička zamiluje. Ďalšou vychytávkou z tejto dielne sú ekologické, prateľné, extrémne savé vložky do podprsenky, ktoré sú vyrobené z jemného bambusového froté.

Veríme, že tiež oceníte držiaky na ponožky Sock Ons. Tie sú velkým pomocníkom najmä pri malinkých nožičkách bábätiek, na ktorých tie ponožky nie a nie držať. Jednoducho ich na ponožky navlečiete a je po starostiach.

Kŕmenie a hygiena

Pre podávanie prvého čajíka či vodičky obsahuje Baby Box  aj Anti-Colic fľašku od rakúskej firmy MAM.  Napomáha k znižovaniu problémov s kolikou u detičiek. Napriek tomu, že plne podporujeme dojčenie a veríme, že je to pre bábätko to nejlepšie čo mu mamička vie dať ak môže, chápeme tiež, že každé bábätklo je rozdielne.

Welcome set– hygienický balíček od nemeckej firmy NUK obsahuje 8 vecí. Okrem cumlíka sú to: nožnice, kefa na vlasy, box na cumlík, hryzátko, zubná a masážna kefka a všetko je zabalené v štýlovej kozmetickej taštičke. Produkty od firmy NUK dopĺňa farebne neutrálna šikovná stužka na prichytenie cumlíka s klipom.

Ďalšími hygienickými potrebami v Slovak Baby Boxe sú praktické podložky na prebaľovanie a vatové tyčinky na čistenie nošteka, pupčeka či ušiek bábätiek od českej firmy Linteo. Výbavu na prebaľovanie zakončuje obľúbený krém na zapareniny s príjemnou vôňou Sudocrem. Pre rýchlu a bezpečnú dezinfekciu rúk, pokožky, cumlíka, hračiek a mnohých iných vecí sme zaradili do Baby Boxu dezinfekčnú vodu Aquaint. Tá má schopnosť zabiť 99.9 % baktérií, pričom neobsahuje alcohol.

Pri chorobe je neoceniteľný vhodný a kvalitný teplomer. Preto tu môžete nájst digitálny teplomer od firmy Microlife, korý je vhodný na meranie teploty rektálne vďaka svojej ohybnej mäkkej špičke, pričom výsledok ukáže do 30 sekúnd. Naviac má veľmi milý detský motív kačičky, čo dieťatko ocení aj vo vyššom veku. Prvé príkrmy zase uľahčí silikónový podbradník od Petite & Mars a lyžička.

Hračky

Výbava je na záver doplnená spomienkovými pomôckami a hračkami. Pre zachytenie jedinečných tvarov nožičky a ručičky bábätka je pribalená farba na odtlačkyBabyDab. Vďaka nej budú detskú izbu dieťatka, alebo jeho foto album skrášľovať maličké odtlačky jeho rúčok či nožičiek. Veľmi obľúbenou hrkálkou, ktorá sa ľahko uchopuje aj najmenším prštekom je ľahučká loptička Oball. Tá sa dá na hru veľmi dobre využiť aj keď dieťatko povyrastie, takže dieťa sprevádza dlhšie ako klasické hrkálky pre bábätká. Posledným kúskom v mozaike je mäkkučký maznáčik od holandskej firmy Happy Horse. Vďaka svojmu krásnemu dizajnu a hebučkému materiálu ideálny kamarát pre detskú náruč.

Napokon, presvedčte sa sami.

prvá-výbava-pre-bábätko

Prvá výbava pre bábätko- Slovak Baby Box Klasik

 

Deň, keď prichádza nový život, je špeciálny pre celú rodinu a blízkych.

Objavte Slovak Baby Box a buďte prví, kto obdaruje rodičov originálnym darčekom pre ich bábätko.

Kúp si svoj Baby Box teraz 

Kúpiť Baby Box

Tagy: tipy vybava

Zdieľať článok

Newsletter